logo

ARF Multimedier

Vi varetager dine mediepolitiske interesser

Vejledninger

Vi har samlet nogle nyttige vejledninger som kan hjælpe dig igennem mediejunglen.

Nogle råd ved køb af nyt TV

At købe nyt TV, kan føles som lidt af jungle. Der findes et hav af producenter, specifikationer og så videre. Det kan derfor være vanskeligt at finde ud af hvad der er det bedste tv dig. Her nogle få råd der kan hjælpe dig til at få et bedre overblik over mulighederne, inden du går ud og køber nyt TV.

Først skal du finde ud af hvilken teknologi din Tv-skærm skal have.

Der er to hovedteknologier i det nuværende fladskærms tv-marked: OLED og LCD også kaldet LED TV. Med OLED teknologien slukke og tænde pixels på skærmen individuelt, mens der på LCD er en knap så præcis styring. Det har betydning særligt i forhold til at gengive sort.
På OLED TV vil f.eks. en fuldmåne på en mørk nattehimmel blive vist korrekt, mens LCD TV vil have en mere eller mindre synlig lysende glorie omkring månen.
Særligt såfremt du ser mange film og serier, så kan du med fordel vælge et OLED TV, og de er ikke så dyre, som de har været. Ser du rigtigt meget TV i omgivelser med meget lys, kan du overveje LCD, da topmodellerne her ofte kan gengive mere lys end OLED TV.
Sidder der ofte nogen og ser tv skråt for, så er OLED typisk også et bedre valg, fordi billedet hurtigt kan blive udvasket på mange LCD, hvis ikke man sidder midt for. Samsung laver deres egen forbedrede LCD version som de kalder QLED, Det er deres konkurrent til OLED.

Det næste spørgsmål er: Hvor stort skal dit TV være?

Langt de fleste skærme, der kommer på markedet, er Ultra HD-skærme, og vil du have den fulde oplevelse af den ekstra opløsning, så kræver det, at du sidder tæt på skærmen. Derfor kan det generelt anbefales at kigge på den størst mulige skærm, du har plads eller råd til.
En 55 tommer Ultra HD-skærm bør du max sidde 2,40 meter fra, mens afstanden på en 65 tommer skærm ligger på 2,70 meter.

.